www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2016. május 5., csütörtök

Miért olyan sok a magányos nő és férfi manapság?

Nem állunk túl jól a párkapcsolatok és általában az emberi kapcsolatok területén sem. Sok a magányos ember, nő és férfi, de több nő magányos, mint férfi. És nem azért, mert a nők tovább élnek, hanem azért, mert a férfiak kevésbé tűrik az egyedüllétet.
Sok nő viszont egészen jól érzi magát egyedül.
A jómódú, vállalkozó típusú  nő például szereti a függetlenséget, imádja, hogy kívánsága a környezete számára parancs, többen is lesik az óhaját. Nem tud, nem hajlandó már az alárendelt szerepeket felvenni, számára lételem a szabadság, függetlenség, önállóság.
Vannak, akik nagyon szeretnének kapcsolatot, de sorozatos kudarc éri őket, és múlik, múlik az idő, elfásul a motiváció és az inspiráció is. De társas lények vagyunk, érző szívű nők és férfiak, és szükségünk van a szeretetre, szexre, romantikára, emberi kapcsolatra.
A magányos férfi nem sokáig marad egyedül, még akkor is, ha "csak egy fokkal szebb az ördögnél". A férfiak többsége nem adja fel, nem fél a kudarctól, továbblép, aktív, mindent ennek rendel alá. Nem nélkülözi a szexet sem, mert ha másképp nem, pénzért megkapja. De ha belemegy is ilyen kapcsolatba, igazából a harmonikus, érzelmi alapú kapcsolatra vágyik, és ezért sok kompromisszumra képes.

Viszont kerülik az önálló, határozott nőket, így ez a női réteg fokozatosan kikerül a férfiak érdeklődési köréből. Számos egyéb ok is oda vezet, hogy sokan keresik reménnyel a szívükben a társukat, de kevesen találnak egy igazán jó kapcsolatra.
Milyen okok vezetnek ehhez a folyamathoz?
- túl tökéletes, autonóm a nő, nem hiányzik mellőle a férfi
- a férfinak kisebbségi érzése lesz, nem tudja kialakítani az óvó, védő, irányító szerepet
- kevés az ismerkedési lehetőség, zártak a barátságok, kevés új embert fogadnak be a társaságba
- a nőre rá van írva, hogy mindenáron partnert akar, ettől menekülnek a férfiak
- nincs a nőnek kisugárzása, ami a férfi figyelmét felkeltené – ez nem függ a külsőtől
- a nő nem használja a női hisztit, nem tanulta meg, hogyan kell tiszta fejjel "cirkuszolni" úgy, hogy a férfi ezt élvezze
- alkalmazkodóképesség hiánya - mindkét nemben erősen változik
- nélkülözés, szegénység miatt
- nincs ideje, módja ismerkedni

Van-e megoldás a társkereső nők és férfiak számára, hogy ne csak a maradékból válasszanak, hanem a legjobb párkapcsolatra találjanak?
Meggyőződésem és tapasztalatom, hogy az önismeret, a saját magunkra fordított energia és az érzelmi gazdagodás, fejlődés, külső-belső megújulás meghozza a kívánt eredményt.
A párkereső kurzusaim, amelyeket személyes terápián keresztül lehet igénybe venni, sikeresek és sok szép eredményt hoznak.

Szeretettel és sok-sok izgalmas feladattal várlak, ha szeretnél ezen az úton velem haladni!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.