www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2016. január 10., vasárnap

Pozitív testkép, önszeretet, önbizalom-mentor, testkép-aktivista: Szkiba Zsuzska, aki sokunknak ad minden nap egy kis csodát

Hogyan érhető el manapság a pozitív testkép kialakulása?
Interjú Szkiba Zsuzsanna tanár, önbizalom mentor, plus size blogger, pozitív testkép-aktivistával
Honlapja: www.beautywithplus.com

Szkiba Zsuzsanna négy évvel ezelőtt indította el plus size blogját, a Beauty With Plus-t, melyet nők ezrei követnek ma már szerte a világban. Lelki segítséget nyújt azoknak a molett, dundi, elhízott hölgyeknek, akik a mindennapokban küzdenek meg a túlsúly okozta érzésekkel és diszkriminációval. Számos hazai és külföldi rendezvényen bátorított már nőket arra, ne féljenek belenézni a tükörbe s megszeretni a nőt, aki visszanéz rájuk. Hiszi és vallja, a kiegyensúlyozott élet titkát nem a mérlegen látható szám vagy a farmerunk mérete határozza meg és életvidám, pozitív kisugárzásának hála nagy népszerűségnek örvend fiatalok és idősebbek körében egyaránt. 2014 óta Milánóban él, és a divat fővárosában töri az utat, hogy bebizonyítsa a kerekded nőknek, hogy nem csak egyfajta szépség létezik. Jelenleg az első könyvén dolgozik, amit már személy szerint is nagyon várok.

„Közszereplőként számtalan emailt kapok olyan hölgyektől, akik súlytól függetlenül össze vannak zavarodva, hiszen nagy a nyomás, ha valaki minden tőle elvárt szerepnek szeretne megfelelni. Na de hogyan is lehet valaki odaadó társ, szenvedélyes szerető, megbízható barátnő, támogató nővér vagy épp példamutató édesanya egyszerre? Mintha a szerepek közti egyensúlyozásban elfelejtenénk a lényeget: hogyan legyünk ÖNMAGUNK, hogyan éljük meg nőiességünket ahelyett, hogy karrierista/háziasszony nőként egyszerre mindent akarnánk. Véleményem szerint életünk minden területének alapja önmagunkban s önbizalmunkban keresendő, hiszen ha képtelen vagy saját magadnak megadni azt a szeretetet és tiszteletet, amit TE MAGAD megérdemelsz, mégis hogyan várod el ezt a társadtól? Fontosnak tartom, hogy a közösségem felnőtt nő tagjait egy pozitívabb testkép megtanulására neveljem, hiszen példaként kell álljanak környezetük fiatal lányai s majdan saját lányaik előtt. Ugyanakkor pedagógusként tudom, mekkora szerepe van az iskolában hallottaknak. Fontos, hogy a legérzékenyebb (és „legképlékenyebb”) korban milyen hatások, információk érik a fiatalokat, s kellő tudás, szélesebb látókör kialakításával mire felnőtté válnak, egészségesebb énképpel indulhatnak az életben. A fiatalok különösen fontos szerepet töltenek be küldetésemben, hiszen a média, az internet által közvetített manipulált s sokszor fals kép roppant károsan hat énképükre, önbizalmukra s későbbi magánéletükre egyaránt. Fontos, hogy tudatosítsák magukban az igazi emberi értékek fontosságát s a külsőségek helyett önmagukban keressék a NŐ-t, aki gyengéd, szenvedélyes de ugyanakkor erős társa lehet a férfiaknak. Minden vágyam, hogy ezt az üzenetet én is eljuttathassam az általános iskolába, így terveim közt iskolai előadás sorozat is szerepel, amennyiben megtalálom a kivitelezés útját ehhez.”

Önszeretettel teli napokat kívánok,
Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.