www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2016. szeptember 27., kedd

Milyen gyakori nőgyógyászati problémákkal kell szembenéznünk manapság?

Gyakori nőgyógyászati panaszok - előzd meg, ami megelőzhető!

Menstruációs zavarok, menstruációs fájdalmak, PMS:
a fájdalmas, rendszertelen menzesz, a menstruációs napokon jelentkező migrén, szédülés, rendkívül rossz komfort-érzet igen sok nőt érint. Már kamaszkorban gyakori, hogy gyógyszeres kezeléssel avatkoznak be a női ciklus rendszertelenségébe és tüneteibe. Vannak, akiknek elviselhetetlen napokat jelent a menstruációs időszak. Miért van ez így? Mit lehet tenni, hogy másképp legyen? Mit lehet tenni természetes módszerekkel? Nagyon is sokat! Ez az a terület, ahol a legtöbb sikerélmény születik a személyes tanácsadások során. A gyógynövények, az aromaterápia és a gemmoterápia - rügyterápia - igazán hatékony megoldásokat kínál a női hormon-egyensúly megteremtésére.

PCO, policisztás ovárium szindróma: magas tesztoszteron, magas ösztrogén, és alacsony progeszteron-szint a jellemző. Hormonvizsgálat, ultrahang vizsgálat, valamint fizikai tünetek megjelenése alapján döntik el, hogy ez a diagnózis. Milyen fizikai tünetek esetén lehet PCO-ra gyanakodni? Diabétesz, elhízás, anyagcsere-betegségek, szőrösödés, aknék.

Endometriózis: gyakori, fájdalmas nőgyógyászati betegség. Az endometriozisban a méhet bélelő szövettípus (az endometrium) a méhen kívül, leggyakrabban a petevezetőben, a petefészek falában, vagy a kismedencét bélelő szövetekben ágyazódik be. Ritkán az endometrium a kismedencét is elhagyhatja.

Meddőség: szinte népbetegség. 50-50 %-ban lehet a férfinél vagy a nőnél a probléma oka.
Nőknél előforduló okok: 50 % ovuláció hiánya, 25 % petevezeték záródás, 5 % méhnyák nem engedi át a spermiumot.
Termékenységi tanácsadással állok a gyermek után vágyakozó párok rendelkezésére.

Fibroadenoma: az emlő jóindulatú daganatai, duzzanatai, nem rákos, ártalmatlan, kötő- és mirigyszöveti képződmények. Mivel az emlőtumor is lehet hasonló csomós megjelenésű, ezért javasolt általában a szöveti biopszia, mintavétel. A fibroadenoma szélei jól körülhatároltak, és maga a csomó is könnyen mozdítható az emlőben. Serdülő- és ifjúkorú nőkben sem ritka a jelenlétük. Az életkorral számuk egyre csökkenő tendenciát mutat. Harminc előtt még gyakoribb, feltehetően a hormonrendszer intenzívebb működése miatt.

A fenti nőgyógyászati problémákra is létezik prevenció és természetes, szelíd módszerek, amelyekkel sokat lehet javítani az életminőségen és a test és lélek egyensúlyán. Sokat számít az életmód, az étkezés, a szokások, az időben történő felismerés. Kérd a személyre szabott tanácsadást, ha szeretnél egyéni stratégiát kidolgozni a fenti problémák megelőzésére.

Várlak szeretettel!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.