www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2016. október 19., szerda

Termékenységi teszt várandósság előtt állóknak

Minden ötödik pár ún. "meddő" ma Magyarországon - írja az egyik gazdasági hetilap. Vannak statisztikák, amik még ennél magasabbra, mintegy 30 % körülire becsülik a gyermekáldásra hiába várakozó párokat. Fele-fele arányban teszik "felelőssé" a pár mindkét tagját a meddőségért az orvosi vizsgálatok alapján. Óriási üzletté vált a gyermekáldás, és bizony előfordulhat, hogy gyorsabban kerül be egy pár a mesterséges megtermékenyítési programba, mint hogy kettőig elszámoljanak. Ezáltal pedig gyorsan bekerülnek egy olyan üzleti vállalkozásba, ahol milliókban mérik csak az alapvizsgálatokat is.
Hogyan jutottunk el idáig? Mi történt az elmúlt 40-50 évben, ami miatt ilyen magas a fogamzásra képtelen párok aránya? Ami miatt a magyar férfiak életképes spermium-száma félelmetesen lecsökkent? És ami miatt a nők egyre kevésbé tudnak teherbe esni?
A természetes módszerek, a természetes életmódhoz való visszatérés, tisztítókúrák, regeneráló, erősítő kúrák ezen a területen is bőven kínálnak megoldásokat. Egy termékenységi teszt összeállításával szeretnék segíteni ebben a folyamatban. Ez a teszt most nőknek szól, készül a férfi párja is, hamarosan olvashatjátok itt a blogon.
Az alábbi kérdésekre, ha jellemzően negatív a válasz, akkor érdemes elgondolkodni az életmódváltáson, a természetes megoldások keresésén és alkalmazásán.

Termékenységi teszt nőknek
1. Ismered-e a saját ciklusodat? Tudod-e, mikor van peteérésed?
2. Méred-e valamilyen eszközzel - hőmérővel, maybe-baby mini mikroszkóppal (nyál alapján végzett termékenységi tesz) a termékenységi időszakodat?
3. Van-e termékenységi naptárad? Vezeted ezt a naptárat?
4. Rendszeres a menstruációd? Tudod, hány napos a ciklusod?
5. Hogyan éled meg a menzeszt? Átkos időszaknak, vagy a nőiséggel járó normális napoknak éled meg?
6. Használsz-e tampont? Illatosított betétet? Illatosított wc-papírt? Intim mosakodót?
7. Gyakran van premenstruációs tüneted? Érzel fájdalmakat, feszülést, idegességet (az elviselhető szint felett) a menzesz körüli időben?
8. Szedsz-e rendszeresen vagy állandóan valamilyen gyógyszert (fájdalomcsillapító, fogamzásgátló, vércukor-szabályozó, pajzsmirigy-szabályozó, antidepresszáns, szteroid, stb.)?
9. Mérték-e már a vércukor-szintedet, gyanítható-e, hogy vércukor-ingadozásban szenvedsz?
10. Dohányzol?
11. Előfordult-e már az életed során, hogy felfáztál, húgyúti gyulladásban szenvedtél? Ismétlődnek ezek a gyulladások? Évente többször is előfordul?
12. Van-e hüvelyfolyásod, hüvelyi diszkomfort-érzeted, hüvelygomba gyanú, hüvelyflóra hiány?
13. Az elmúlt 5 évben volt-e antibiotikumos vagy szteroidos kezelésben részed? Kaptál-e antibiotikumos/szteroidos kúpot, kenőcsöt az intim területekre?
14. Van-e amalgámtömésed? Van-e fogászati fém pótlásod, koronád? Gyökérkezelt fogad? Szájüregi gócod?
15. Mennyi a stressz az életedben? Munkahelyi, magánéleti, anyagi, családi stressz.
16. Van-e extra eltérésed a normál testalkattól, akár plusz, akár mínusz?
17. Milyen a táplálkozásod? Jellemzően inkább ipari előállítású ételeket fogyasztasz, vagy ügyelsz az organikus táplálkozásra?
18. Van-e extrém szőrösödéssel problémád?
19. Mennyi vegyszerrel érintkezel a munkád során? Pl.: fodrász, műkörmös szakmákban kiemelten sok a vegyszer, a kemikália. Egyéb foglalkozásoknál is lehet, és az otthoni "takarítás-mánia" is lehet vegyszerekkel terhelt.
20. Túlterheled a tested sporttal, fizikai aktivitással? Versenysportot űzöl?
21. Volt-e valaha nemi úton terjedő betegséged? Chlamydia, HPV, candidiázis, egyéb?
22. Mennyire készültél fel lelkiekben az anyaságra?
23. Mennyire szereted a párod, akivel gyermeket szeretnétek vállalni? Mennyire köteleződtetek el egymás iránt?
24. Volt-e már abortuszod vagy spontán vetélésed? Feldolgoztad-e ezt a traumát? Kértél-e segítséget?
25. Végeztél-e már tisztítókúrát, méregtelenítést?
26. Vettél-e fel felnőttkori oltásokat? Felvetted-e a HPV oltást?
27. Tudatosan pótolod-e a tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket a táplálkozásodban?
28. Mennyire vagy görcsös, feszült a gyermekvállalásban?
29. Hiszel-e abban, hogy a harmónia, egyensúly megteremtése közelebb visz a várandóssághoz? Hajlandó vagy-e ezért változtatni az életmódodon és a szemléleteden?
30. Elfogadod-e a gyógynövények, aromaterápia, komplementer gyógymódok, pl. akupuntúra hatékonyságát az egészség megtartásában, visszanyerésében?
31. Felkészültél-e arra, hogy ha nem lesz gyermeked, akkor hogyan éled az életed?

Remélem, a fenti kérdések megválaszolása segít abban, hogy jobban ráláss a saját életedre, a saját leendő várandósságod előtt álló konfliktusokra.
Ha bővebben szeretnél tájékozódni a természetes támogatásról, fordulj hozzám bizalommal! Várom azokat, akik nyitottak a természetes megoldásokra, szeretnék a mesterséges megtermékenyítés előtt a Természet segítségét igénybe venni, és a saját testükben és lelkükben megteremteni a fogantatás feltételeit.

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.