www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2015. november 14., szombat

Jó tanácsok ötven fölött

Az 50. életév átlépése számomra felszabadító volt. Úgy érzem, hogy a legjobb korban vagyok egy sor olyan dologhoz, amiben eddig korlátaim voltak. Az ötvenes éveink sok ajándékot hoznak, de ez az az évtized, amikor nagyon tudatosan kell figyelnünk arra, hogyan tovább.
Kedves Kortársaim! Néhány jó tanács ahhoz, hogy jól éld meg az ötvenes éveidet, és hogy jól alapozd meg a további évtizedeidet:
1. Ha van még káros, rossz szokásod, most hagyd abba.
2. Kezdj el mozogni!
3. Keresd meg azt az étkezési formát, ami a legjobb számodra.
4. Ismerkedj meg a természetes gyógymódokkal, és alkalmazd ezeket.
5. Keress új kapcsolatokat, új barátokat.
6. Írd össze a bakancslistádat, és kezdd el megvalósítani azt, ami megvalósítható. Ami az álom kategóriába tartozik, arról pedig álmodozz! Sosem tudhatod, mit hoz az élet, akár meg is valósulhatnak az álmaid.
7. Kezdj el naplót írni!
8. Ügyelj a családi kapcsolataidra. Ápold őket, legyél te az az ember, akinek mindig van egy jó szava és egy bögre meleg teája arra, hogy a szeretteidet meghallgasd. Felmenőidre, testvéreidre és gyermekeidre, unokáidra mindig legyen időd!
9. Ne hagyd, hogy gyógyszerekkel és oltásokkal tömjenek.
10. Ne vegyél részt a káros hatású szűrővizsgálatokon. Keress alternatív megoldásokat, hogy tudd, milyen testi-lelki állapotban vagy.
11. Inkább keveset, de jót. Ez érvényes mindenre: ételre, italra, életvitelre, igényekre, kapcsolatokra.
12. Kertészkedj, ha lehet, termeld meg az ennivalód egy részét.
13. Ügyelj a fogaidra! Keress egy biológiai fogorvost, aki fémek és gócok nélkül oldja meg a fogászati problémáidat.
14. Tanulj meg meditálni, foglalkozz a lelkeddel és a szellemiséggel.
15. Törődj a külsőddel! Legyél csinos, ápolt, tegyél meg mindent azért, hogy megtartsd a vonzó, fiatalos külsődet. Vedd igénybe a finom masszázsok, kozmetika, testkezelések lehetőségeit. A plasztikai sebészet sem ördögtől való.
16. Fedezd fel újra a szexualitásodat. Nőként csábíts, férfiként hódíts. Ismerd meg és éld meg a női vagy férfi szerepeket, amik eddig kimaradtak az életedből. De leginkább a korodnak megfelelő nemi szerepedet éld meg. Ez nem jelent egyet az ősz hajú nagymama kötöget a fotelben szerepkörrel!
17. Újítsd meg a párkapcsolatod. Ismerkedjetek meg újra egymással! Randizzatok, járjatok el kirándulni, vacsorázni, beszélgessetek úgy, mint ifjabb korotokban! Legyetek újra romantikusak!
18. Ha nincs párkapcsolatod, ne feledd el, hogy a szerelem nem kor-függő. Bármikor rád találhat! Legyél nyitott erre. Mert mi van, ha holnap becsönget az ajtón egy új szerelem? Mit talál nálad?
19. Tanulj egészen új dolgokat. Nyelvet, kézművességet, új szakmát.
20. Ismerj meg új ízeket, új ételeket, új szokásokat. Élvezd az ízeket, illatokat, természetet, élvezd az élet nyújtotta apró örömöket!
21. Takarékoskodj! Ez az utolsó életszakasz, amiben megteheted. A legkisebb takarékoskodás is sokat jelenthet később számodra.
22. Ha eddig nem tetted volna meg, akkor most tedd meg: fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy! Ismerd az értékeidet, szeresd a testedet, foglalkozz a lelkeddel, legyél kiegyensúlyozott.
23. Jótékonykodj. Segíts másokon. De ne legyél Teréz anya.
24. Legyél te a fény, a mosoly, a kiáradó, mindig adni tudó ember. Aki bölcs, és egyre bölcsebb, de ezt a bölcsességet nem erőszakosan, hanem kedvesen tudja árasztani maga körül. Eljött az idő, hogy átadd a tudásod azoknak, akik ezt kérik. Legyen az sütemény-recept vagy gyógytea, házassági tanács vagy egy jó kozmetikus címe: add tovább! De ne szólj bele mások életébe.

Ha szeretnél egyéni testi-lelki programot, amellyel az 50 fölötti legjobbat hozhatod ki magadból, várlak szeretettel! Bejelentkezés: (70) 423-4420

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.