www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2015. június 29., hétfő

Milyen is az a bioszex?

Bio-intim készítmények a Biovitalitásban
Óvszer-körkép, síkosítók, Jóni és Lingam olaj

Szerencsére ma már – főként a fiatalok – sokan használják az óvszert a szexuális betegségek és a nem kívánt terhesség megelőzésére. Ezt a szokást követendőnek és üdvözítőnek tartom, és mindenkinek javaslom, hogy mindig tartson magánál óvszert. Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy őt nem érheti utol a romantika – csak azt tudom erre mondani, hogy láttam én már karón varjút…
J

Milyen problémák ellen véd ez az egyszerű, mindig kéznél lévő megoldás?
- Alkalmi kapcsolatoknál sok veszély, betegség és nem kívánt terhesség ellen megóvhatod magad
- Tartós kapcsolatokban is jó megoldás, mindenképpen jobb, mint a hormonális fogamzásgátlók használata. Bár a férfiak egy része tiltakozik ellene, azért azt megkérdezném, hogy az ellen miért nem tiltakozik, hogy a barátnője az egészségét kockáztatja a „kényelmes” szex miatt?
- A férfiakat nem hozza nehéz helyzetbe, nem lesznek kiszolgáltatottak egy nem kívánt terhesség révén
- A szerelmi élet felszabadultabb, kreatívabb lehet, mindkét fél számára belső nyugalmat hozhat ez a védekezési forma

Mire kell ügyelni, ha óvszert használsz?
- Ha elszakad, akkor élni kell a sürgősségi fogamzásgátlás lehetőségével, azaz „esemény utáni tablettát” kell alkalmazni 72 órán belül. Ha alkalmi kapcsolatban szakad el, akkor a nemi úton terjedő betegségekre is gondolni kell, fel kell keresni a nemibeteg-gondozó intézetet, és a megfelelő vizsgálatokat el kell végezni.
- Milyen minőséget választasz? A minőség, ár-érték arány igen fontos. Az elszakadt óvszer nem óvszer, hanem egy következményekkel járó probléma.
- A méretre. Nem megfelelő méretű óvszer esetén könnyebb az elszakadás esélye.
- A tasak felbontására. Van, aki éles eszközt, vagy a fogát használja a tasak kibontásakor, és nem veszi észre, hogy megsérti az óvszer anyagát is.
- A síkosítókra, amiket az óvszer használata idején alkalmazol. Vannak síkosítók, amelyek gyengítik az óvszer anyagát, és újra előkerül az elszakadt óvszer problémája.
- A tárolás módjára. Erős hőnek kitett óvszer, vagy gyűrött, rongált tasak kockázatot jelent.
- Az óvszert nem lehet „újrafelhasználni”! El sem hinnénk, de sokan megpróbálják többször is felhasználni. Ez nem helyes!
- A szavatossági időre. Az óvszernek is van szavatossági ideje, ha már régóta a szekrényedben/táskádban lapult, érdemes megújítani a készletet.
- A szakszerű, tapasztalt használatra. Gyakorold, ha még nem tudod, hogyan kell felhelyezni. Az interneten oktató videókat is találsz.
- Már az aktus elejétől kezdve használni kell az óvszert. Van, aki csak később, az aktus közben használja, és ezzel a fertőzésveszélyt és az aktus elején már esetleg kiáramló spermiumokat is figyelmen kívül hagyja.
- Vannak, akik érzékenyek, allergiásak az óvszerek kenőanyagaira, vagy magára az óvszerre. Túl gyakori használat esetén főként a nők hüvelyi nyálkahártyáján okozhat irritációt, érzékenységet, folyást, allergiás reakciókat az óvszer anyaga vagy adalékai.

Mindezek miatt szeretném felhívni a bio-óvszerek használatára a figyelmet. Ha még tudatosabb védelmet szeretnél, akkor érdemes körülnézni ezen a „piacon” is. Több cég kínál alapanyagában és kenőanyagában természetes, organikus anyagokat tartalmazó terméket.

Miért érdemes a bio-óvszerek használatára áttérni?

Akik a tudatos életmód mellett döntöttek, és a kozmetikumaikban, élelmiszerükben, környezetük védelmében a természetes megoldások mellett tették le a voksukat, számukra az sem lesz közömbös, hogy milyen fogamzásgátló eszközt használnak. A szexuális egészség védelme is lehet bio!
Az óvszerek és síkosítók többsége parabéneket, vegyszereket tartalmaz, amelyek, mint fentebb is írtam, sokaknál érzékenységet okozhat. Ha gyakran használ valaki óvszert, akkor a nyálkahártyán keresztül elég sok felszívódhat ezekből az anyagokból. Gyakori panasz, hogy hüvelyfolyás, viszketés, nyálkahártya-kiszáradás tüneteiről számolnak be az óvszereket használók. Hozzáteszem, hogy még mindig kisebb a kockázata ezeknek a tüneteknek, mint a védekezés nélküli szexnek, vagy a hormonális fogamzásgátlóknak, így inkább ezen a problémakörön „dolgozzunk” egy kicsit.

Fontos tudni, mit tartalmaz az a termék, amit használsz

Az óvszerek általában latexből készülnek, és spermicid anyagokkal, síkosítókkal vonják be ezeket. A spemicid anyagok a spermiumok életképességét gyöngítik, egy plusz fogamzásgátló hatást jelentenek az óvszer-használat mellett.
Ezek az anyagok a nyálkahártyáról a véráramba kerülnek a szexuális együttlét során. Néhány kémiai anyag allergiás reakciókat válthat ki a használók bármelyikéből. Csökkent spermium-szám, gyulladások, nőknél hüvelyproblémák, folyás, nemi szervek toxicitása lehet a következmény.
A szexuális „játékszerek”-nél is fontos ügyelni arra, hogy milyen anyagból készülnek, mert hasonló tüneteket idézhetnek elő, különösen az ízesített, illatosított síkosító készítmények. Ezek a síkosítók vazelint, azaz kőolaj-származékot tartalmaznak, ami tovább terheli a szervezetet.

Vannak-e toxin-mentes termékek?

Igen! Szerencsére a sok visszajelzés, allergiás reakció miatt a fogyasztók nyomást gyakorolnak a gyártókra, így azok kénytelenek az egészségesebb megoldások felé fordulni.

Mit ajánlok azoknak, akik a szerelmi életükben is tudatosak, toxin-mentesek szeretnének lenni?

- Dr. Müller teafás bio óvszer
- Tiszta shea vaj vagy kakaóvaj = vigyázat, az óvszert károsíthatja
- Szűz kókuszolaj = az óvszert nem károsítja, de ügyelni kell arra, hogy igazoltan bio szűz kókuszolajat használj
- Panarom Jóni és Lingam olaj, aromaterápiás készítmény = figyelem! Óvszer használatához nem ajánlott, mivel az aromaterápiás illóolajok kárt okozhatnak az óvszerekben!
- Bio síkosítók az interneten is találhatóak, különböző webáruházakban. Az összetevőket alaposan tanulmányozd át, mielőtt kiválasztod valamelyiket.


Bio-intim készítmények kaphatók a Biovitalitás Bioboltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.