www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2015. május 17., vasárnap

Szelíd gyógymódok kismamáknak, kisbabáknak - a homeopátia csodája

Homeopátia a szoptatás elősegítésére, mellproblémák megelőzésére
Az összeállítás a Dr. Pheitner Budapest Kft. homeopátiás tájékoztatója alapján készült


Várandósság előtti és alatti szelíd gyógymódok tanácsadás kérhető a Biotündérnél: www.biotunder.info
Homeopátiás szerek szedése előtt mindig kérd homeopata orvos tanácsát!

Mi a homeopátia?
A homeopátia kifejezés a görög (homoion = hasonló, pathos = szenvedés) szóösszetételből származik, a XIX. századi Magyarországon ezért használták a hasonszenvi gyógymód kifejezést. Gyakorlati születési évének az 1796-os évet tekinthetjük, mert ebben az évben jelentette meg a híres német orvos-gyógyszerész, dr. Samuel Hahnemann sokéves intenzív kutatómunka eredményeként az új terápiás rendszer alapelveit összefoglaló közleményét, melynek lényege a betegek hasonlósági elv szerinti kezelése.
A homeopátiával kapcsolatosan különböző hozzáállás és megnyilvánulások tapasztalhatóak Magyarországon. A német és osztrák szakemberek nagyon csodálkoznának azon a lejáratáson, amely a homeopátiás gyógymódot illeti például a magyar szkeptikusok részéről. Számos európai országban eszükbe sem jut megkérdőjelezni ennek a több mint száz éves, szelíd gyógymódnak, és „rokonainak”, a Schüssler-terápiának és a Bach-terápiának, egyéb virágterápiáknak a hatékonyságát. Sőt, mind a homeopátia atyjának tekintett dr. Samuel Hahnemannt, mind dr. Schüsslert és dr. Bach-ot szinte szentként tisztelik szülőhazájukban és szerte a világon. Az aromaterápiában használatos virágvizeket, aromavizeket is homeopatikumnak tekintjük. Ezek a szelíd gyógymódok a „ne árts!”, a „hasonlót a hasonlóval”, valamint a „természet mindenre megoldást kínál” lehetőségeket kínálják fel az egészségünk megőrzésére, helyreállítására. Azok számára, akik rendszeresen használják ezeket a csodálatos lehetőségeket, nem is kérdés, működik-e a szelíd gyógyítás. Arra biztatok minden anyukát, kismamát, hogy minél inkább ismerjék meg és bátran alkalmazzák saját maguk és szeretteik egészségének megőrzésére a szelíd, otthoni gyógymódokat. Vegyétek a kezetekbe a saját és szeretteitek egészségét!

Néhány jó tanács a szelíd gyógymódok használatához:
- A homeopátiás szerek, valamint a Schüssler-sók és a Bach-terápiás, egyéb rezgés-terápiás szerek nagyon érzékenyek minden külső hatásra. Ma már nincs olyan szöglete az országnak, amit ne terítenének be a mobilhálózatok, wi-fi, internet, elektromos eszközök keltette sugárzások. Ezek is rezgések, és éppen ellentétesek a homeopátiás szerek rezgéseivel. Ezért a szelíd gyógymódok szereit védenünk kell a külső hatásoktól! Nem tarthatjuk például a mobiltelefonunk mellett, de ez a megoldás édeskevés. Az igazán jó megoldás a réztasakban tárolás. Ezt javaslom egyébként  a mobiltelefonok esetében is. Réztasakokat, réz árnyékoló eszközöket a
www.rezangyal.hu honlapon lehet találni.
- Azt mondanom sem kell, hogy mikrohullámú sütőt nem használunk egyáltalán! Különösen nem vesszük be mikróban készült folyadékkal a szereket! A kisbabádnak semmilyen ételt, italt ne készíts mikróban. Dobd ki! Hacsak nem akarsz házi szappant készíteni – az alapanyagok melegítésére megfelelő a mikrohullámú sütő – nincs semmilyen indok, amivel egy egészséges háztartásban a mikrót meg szabad tűrni.
- Étkezés, fogmosás, kávézás, teázás, mindenféle étel-ital elfogyasztása (kivéve a tiszta víz) után legkorábban fél órával vedd be a homeopátiás és egyéb szelíd gyógymódos szereket.
- Apropó, fogmosás! A homeopátiás fogkrémek használata erősen javasolt, ha homeopátiás szereket fogyasztasz, de akkor is, ha nem. Ugyanis a „bolti” fogkrémek olyan anyagokat tartalmaznak, kiemelten a fluorid, amelyek károsítják nem csak a fogzománcot, hanem a nyálkahártyát, a nyál PH-értékét, az egész szájüreg egészségét is.

A szoptatás elősegítése, a mellproblémák megelőzése homeopátiával
Nagyon szoptatás-párti vagyok, de ezt hál’istennek egyre kevésbé kell hangsúlyozni ma már Magyarországon. A legjobb, legtökéletesebb táplálék a kisbaba számára az anyatej! Néhány fontos szempontra szeretném felhívni a figyelmet a szoptatással kapcsolatosan:
- Ha nem tudod addig szoptatni a kisbabádat, ameddig szeretnéd, ne gyötörd, ne vádold magad! Mindig, mindenre van biztonságos megoldás, a kisbaba táplálására is. Kérj ezzel kapcsolatosan tanácsot dúláktól, aromaterapeutáktól, homeopatáktól. Sajnos, a hivatalos tanácsadások gyakran tévesek, tápszer-központúak, nem veszik figyelembe egyes tápszerek súlyosan allergizáló hatását.

Rendkívül fontos az előtej, a colostrum adása az újszülöttnek! A kisbaba egész életére hatással van az első szoptatásokkal érkező különleges immun-csoda, az előtej, amely az anyuka minden felmenőjének immunanyagait tartalmazza. A colostrum a kisbaba steril bélrendszerében mintegy „megágyaz”, és lehetővé teszi a bél-immunrendszer kifejlődését, a jótékony bélflóra megtapadását, enzimek, aminosavak megismételhetetlen tárháza. Nagyon vigyázz az előtejedre! Mindenképpen kapja meg a kisbabád! Ha még nem tud szopni, akkor is fejd le, és nagyon gondosan vigyázz rá! Semmiképp nem fordulhat elő, hogy mikrózott melegítéssel kerüljön a kisbabád szervezetébe ez a csodálatos kincs!

A colostrum által létrehozott bél-immunrendszeri védelem sajnos a mai világban számos veszélynek van kitéve. Egy barbár és rendkívül káros egészségügyi gyakorlat, a közvetlenül születés utáni oltások (egy újszülött néhány órás vagy napos korában többféle oltóanyagot kap), szinte azonnal blokkolja a kisbabák bél-immunrendszerének felépülését. Nem beszélve az antibiotikumokról! Ezeknek „köszönhetjük” a számtalan immunrendszeri, idegrendszeri és bélrendszeri problémát, például a hasfájást, a fejhangon történő sírógörcsöket, a bélrendszeri gombásodást, a felső légúti érzékenységet, a fül-gócok kialakulását, és a mostanában igen nagy számban jelentkező csecsemőkori refluxot is.
Az oltások okozta károsodások külön „megérnek egy misét”, erről személyes tanácsadás keretein belül tudok több információt adni.

A szoptatás egyik alaptörvénye, hogy amit eszik a mama, azt eszi a baba is. Ezért a szoptató kismama tartózkodjon a fűszeres, erőteljes ízeket tartalmazó ételektől, valamint a búzaliszt, teljes kiőrlésű gabona, „bolti” tej és tejtermékek, adalékos, penészes, mikrózott, mesterséges és egyéb allergizáló ételek fogyasztásától. Organikus tej és tejtermék – hacsak nem allergiás rá az anyuka – fogyasztható. Amit mindenképpen kerülni kell szoptatás alatt: az anyuka nem fogyaszthat méregtelenítő, salaktalanító teákat, készítményeket, nem fogyókúrázhat (diétázni lehet), nem fogyaszthat gyógyszereket, és nem végeztethet fogászati beavatkozásokat. Különösen nem cseréltethet amalgámtöméseket, vagy nem helyezhetnek be a szájába amalgámtömést, fogászati fémet!

A tejtermelődés elősegítésére, növelésére tanácsadást homeopata orvostól kérhetsz. Ingyenes tájékoztatót szívesen küldök e-mailben: biogyogyitas@biogyogyitas.hu címen kérheted.

Boldog, egészséges kismamaságot kívánok!

Bíró Tünde
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.