www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2014. október 28., kedd

Mi a baj a nőkkel?


Kriszta 28 éves. Hét évvel ezelőtt, amikor kényszerből munkahelyet váltott, és gyakran lett beteg, évente több antibiotikumos kezelést is kapott. Fogamzásgátlót kezdett szedni, majd néhány év múlva, a lelki problémái megoldására, kétfajta antidepresszánst. Szinte észrevétlenül hízott meg először 70 kg-ról 85-re, aztán 92-re, aztán drasztikus fogyókúrával vissza 80-ra, kis szünet után gyors hízás 114-re. Közben még inkább depressziós lett, állandó folyással küszködött, vérzési rendellenességek léptek fel nála, és fokozatosan, hétről hétre tűnt el szexuális késztetése, és a női intim területek érzékenysége.
- Semmit nem érzek odalent! - fordult hozzám panaszával. Hónapok óta nem tudta élvezni a szexuális együttlétet, nem tudott orgazmust megélni, érzéketlenné vált a hüvely és az erogén zónák területe.
Tesztek, vérvétel és az állapotfelmérés kapcsán kiderült, hogy szinte mindenütt a candida gomba az úr a szervezetében. Szinte kizárólag szénhidráton élt az elmúlt években: fehér kenyeret, cukrot, kínai gyorsételeket, csokoládét és fagyit kíván, minden mennyiségben. Gondolkodása beszűkült, döntési képessége leginkább a makacs tagadással jellemezhető, bármilyen változásra is készteti a környezete. És továbbra is depressziós, nem tud megszabadulni a felesleges kilóitól, állandó gyulladásokkal, betegségekkel küzd, krónikus hüvelyi gombás folyása van, szexuális élete kudarc és keserűség. A menstruáció időszakát gyűlöli, utálattal beszél róla, csupa fájdalom és görcs az a pár nap, amikor része van benne. Egyre ritkábban van benne része egyébként, mert bár abbahagyta a fogamzásgátló szedését, 3-4 havonta jön meg a menzesze.
Van-e megoldás Kriszta és sorstársai számára?

Még jól emlékszem arra az időre, amikor a menzesz nem volt betegség. Normális velejárója volt a női létnek tizenéves kortól majd hatvan éves korig. Nem kaptunk felmentést a tornaórán egészségügyi okokra hivatkozva, nem reklámozták minden félórában a betéteket és a tamponokat a televízióban, és nem nyilatkozott elhaló hangon a 38 éves nő a reklámban arról, hogy milyen keserves a klimax. Az igaz, hogy nem írták fel a tizenéveseknek a fogamzásgátló tablettát rutinból, hogy ettől majd rendszeresen megjön a kislány menzesze, kedves anyuka. Nem volt hormonokkal telepumpált húsétel nap mint nap a tányérunkon, és nem használtunk (és ürítettünk) ennyi fogamzásgátlót, antidepresszánst, szintetikus kozmetikumot, intim szappant és hormontartalmú ivóvizet. A női hormonok tekintetében rosszul állunk, kedves hölgyek. A gombák tekintetében is rosszul állunk. A makacs kórokozókról nem is beszélve, amelyek úgy élnek testünk legintimebb területein, mintha ott lenne a legjobb helyük. Tönkretéve és veszélyeztetve ezzel nem csak mindennapjaink női komfortérzetét, de a szexuális készségünket, vágyainkat és hosszú távú egészségünket is.

Miben rejlik a megoldás?
- gondolkodásunk megváltoztatásában, a saját szervezetünk működésének, állapotának megismerésében
- a gyógyszerek, kiemelten a hormontartalmú gyógyszerek és az antidepresszánsok kiiktatásában

- a gyógynövények ismeretében és alkalmazásában
- a rendszeres, természetes tisztítókúrák alkalmazásában - kérd az ingyenes Női-férfi tisztítókúrák c. anyagot e-mailben
- a vegyszerek, gyógyszerek, szintetikus kozmetikumok és szintetikus tisztálkodó szerek kiiktatásában
- a természetes fogamzásgátlásban
- a kórokozók megszüntetésében, a szaporodásukhoz szükséges feltételek megszüntetésében
- a jótékony hüvelyflóra rendszeres ápolásában: tejsav-baktériumok és egyéb jótékony baktériumok időről időre történő visszatelepítésében
- a partnerünk egészségi állapotában (ping-pong hatás)
- a dohányzás, alkoholfogyasztás, cukros üdítők fogyasztása, étkezési és életviteli szokások megváltoztatásában
- a klór és a drasztikus fertőtlenítőszerek elkerülésében (uszodák, egyes tisztálkodó szerek)

Jó egészséget kívánok az érzékeny területeken is!

Bíró Tünde
Tanár, holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info
www.tisztitokurak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.