www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2014. július 31., csütörtök

Gyógyír, amelyet nem szájon át veszünk be: az aromaterápia gyönyörűsége

Az aromaerápia lehetőséget ad arra, hogy a bőrön és az orron keresztül vegyünk magunkhoz olyan gyógyírt, amelyet a növények csodálatos gyógyereje kínál számunkra. A felborult szervi egyensúlyból eredő betegségek kiegészítő kezelésére kiváló hatású az aromaterápia, sokféle módon élvezhetünk és átadhatunk másoknak is.
Az aromaterápiás kezelések során olyan eszenciákat, pontosabban illóolajokat használunk, amelyek aromás tulajdonságokkal rendelkező növényekből előállított, vízgőzből kicsapódó olajok desztillációjával vagy sajtolásával keletkezett.
Az illóolajok gyógyító tulajdonságait és jótékony hatásait kozmetikai felhasználás céljával már az ókortól kutatták. Ezek az olajok más növény olajokkal és zsírokkal vegyítve balzsamok, kenőcsök, krémek, olajok formájában segítenek abban, hogy a bőr egészséges és fiatal maradjon.
Sok illóolajnak, így a leginkább ismertnek és elterjedtnek, a levendulának (orvosi vagy vadlevendula) is van fertőtlenítő és baktérium-ölő hatása, természetes "antibiotikumként" tartjuk számon.
Az illóolajokról az idők során bebizonyosodott, hogy elősegítik a vér- és nyirok-áramlást, tisztítják a véredényeket, az epehólyagot, a veséket és az ízületeket.
Oldják a szervezet lerakódásait, közvetlenül és gyorsan hatnak a méregtelenítő, salaktalanító szervekre. Biztosítják a sejtek elektromágneses egyensúlyát. Az aromaterápia sok tekintetben közelít a gyógynövény-terápiához, annyi kiegészítéssel, hogy az aromaterápia során könnyebb és precízebb az adagolás és a hatóanyagok bejuttatása a szervezetbe.
Az aromaterápiás illóolajok, aromavizek (virágvizetk), nemes növényi olajok, valamint bio alapkrémek stresszmentesítő aromaterápiás masszázst, gerinc-masszázst, talpmasszázst, arc- és dekoltázs-kezeléseket is alkalmazhatsz.
A Biotündér programban mindezt megtalálhatod és meg is tanulhatod.

Illatos hétköznapokat kívánok!

Bíró Tünde
Tanár, holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info
www.tisztitokurak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.