www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2014. szeptember 14., vasárnap

Vegyszermentes az életed? Ha nem, változtass rajta!

Vegyszermentes testápolás és környezet
Otthonunk megtisztítása – biológiai háztartás
Hogyan jön ez a témakör a biointimitáshoz? Minél több a méreg a szervezetedben, annál több egészségi problémád keletkezhet. Minél több az egészségi problémád, annál több bajod lesz a hormonok szexualitás, gyulladások, immunrendszer területén. A háztartási toxinok a meddőséghez is hozzájárulhatnak. Ezért is, és a környezettudatosság miatt is javaslom, hogy változtass!

Közvetlen környezetünkben fellelhető vegyszer- és méreganyag-források:
műanyag palackok és edények, tisztítószerek, kozmetikumok, szappanok, arcszesz, szájvíz, samponok, púderek, hajspray és egyéb illatosító spray-k, körömlakk, parfümök, fogkrémek, háztartási vegyszerek, tapéta, ragasztószerek, lakkok, alumínium főző- és tároló edények, mosó- és mosogatószerek, rovarirtók, szőnyeg- és bútorhuzat, vízkeményítők, gyertyák, papír zsebkendők, sterilizált vatta és egészségügyi betét, eldobható pelenka, benzines fűnyíró, kézsúroló paszta, műanyagok, gumicsövek, élelmiszer-csomagolás, ételízesítők, étkezési sók, gyógyszerek, pincelyukak, rések, repedések, nyomtatópatronok, filteres teák, alumínium evőeszközök, bojlerek, elektromos hajcsavarók, kenyérpirítók, ékszerek, bizsuk, szigetelések, hajszárító, palatető, cinnel (ónnal) forrasztott ólom- és rézcsöveken szállított ivóvíz, habszivacsból készült bútorok, matracok, párnák, bélések.

Fontos lépésként szűrjük ki életterünkből azokat az anyagokat, amelyeket lehet. Helyettesítsük természetes takarítószerekkel, mosó- és mosogatószerekkel a veszélyes mérgeket, fertőtlenítőszereket. Keressünk olyan tisztálkodó, kozmetikai szereket, amelyek biológiailag megfelelő anyagokból készülnek. A dezodortól a hajfestékig, a levegőillatosítótól a fertőtlenítőszerig kis utánjárással ma már fellelhetők ezek a termékek. Ügyeljünk a vásárláskor arra, mennyi fölös csomagolóanyagot cipelünk haza. A háztartási víztisztító készülékkel nem csak a tiszta ivóvízhez jutás problémája, hanem a PET-palackok gondja is megszűnik! A mosás és a takarítás az egyik legnagyobb vegyszerkibocsátó tevékenység.

A sok toxikus anyagtól szenvedők egyik jellemző problémája a vegyszer-allergia, a bőrproblémák, a háztartási vegyszerekkel kapcsolatos érzékenység. Számukra is és mindannyiunk számára fontos, hogy vegyszermentes kozmetikumokat, testápolókat és háztartási tisztítószereket használjunk. Méregtelenítés, immunerősítés időszakában különösen fontos, hogy háztartásunk nehézfém- és vegyszermentes legyen.

Mit találhatunk a vegyszermentes háztartás és testápolás jegyében?
- biokozmetikumokat, ayurvedikus kozmetikumokat, minősített natúrkozmetikumokat, mindenféle káros adalékanyagtól mentes szappanokat, tisztítószereket, fertőtlenítőket
- környezetvédő, vegyszermentes háztartás kialakítását

A vegyszermentes háztartás és testápolás bevezetésével sok pénzt spórolunk meg! Kérj tanácsot.

Vegyszermentes egészséget kívánok!

Bíró Tünde
Tanár, holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info
www.tisztitokurak.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.