www.biotunder.info

"Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor egy férfi már az utolsót is elfelejtette." George Bernard Shaw

2016. április 29., péntek

Tampon vagy betét?

Örök kérdés: tampon vagy betét? Ha betét, milyen betét?
Sajnos, a hozzám forduló hölgyek 80 %-ának vannak problémái az intim területen. Szinte mindennaposnak mondhatóak a hüvelyszárazság, folyás, fájdalmas menzesz, kimaradozó menzesz, hormonális és gyulladásos problémák, felfázás, és sokáig sorolhatnám a hölgyek életét megkeserítő női bajokat. A Toxikus Sokk Szindróma is több hölgynél - és főként fiatal lányoknál - jelenik meg, és mindannyiuknál megfigyelhető a tampon kizárólagos használata a menzesz napjaiban.

Mi a probléma a női területeken használt anyagokkal?
- a tamponok szintetikus anyagból készülnek, melyek annyira képesek elvonni a testnedveket, hogy ez tökéletes és kiváló feltételeket hoz létre a nagyon veszélyes TOXIKUS SOKK SZINDRÓMÁ-nak, mely rendkívül súlyos állapotot hoz létre az egész testben
- a klóros fehérítés nyomán, melyet a babapelenkák és a tamponok fehérítésére is használnak, számos veszélyes anyag szabadul fel, amely így egyenesen a női hüvelybe, méhbe és petefészekbe jut
- a nedvesség-felszívódás és a hüvely nyálkahártyájának szekréciója a nyálkahártya kiszáradását okozza, ezáltal felbomlik a pH egyensúly és a mikrobakteriális egyensúly is. Ha túl gyakran cseréljük a tampont, kiszárad a hüvely, ha sokáig bent tartjuk, akkor elszaporodnak a káros baktériumok
- a műszálas, nem kellően csíramentes fehérneműn ezek a kórokozók még inkább elszaporodnak
- a tisztálkodás során különösen ügyeljünk a biológiailag tiszta szappanok, tusfürdők, intim szappanok használatára! A kézzel készült, igazoltan tiszta alapanyagokból származó szappanok és fürdőszerek javasoltak.

A káros folyamatokhoz - gyulladásokhoz, folyásokhoz, hüvelyszárazsághoz, krónikus nőgyógyászati betegségekhez - hozzájárul a fogamzásgátló tabletták túl korai, megfontolás nélküli használata ("nem baj, ha nem rendszeres a menzesz, majd beállítja a fogamzásgátló").
A fogamzásgátló tabletta, ha mégoly csekély is a hormon-tartalma, szteroid! Az egész szervezetre káros hatással van, a bélflóra és a hüvelyflóra csökkentését felírhatjuk plusz "bónuszként" a fogyasztása esetén.

Nem beszélve a hormonális egyensúlyi hiányról, ugyanis a hormontartalmú fogamzásgátló tabletták leállítják a peteérést a női szervezetben. Minél korábban és minél hosszabb ideig alkalmazzák a fogamzásgátló tablettákat, annál biztosabb, hogy hosszú távú krónikus problémákat okoz. 21 év alatti fiatal nőknél egyáltalán nem javasolnám, mivel ez ideig a ciklus képlékeny, a hormon-állapot változásban, kialakulásban lehet.
Nem csak a saját egészségünkről van szó, ha a menstruáció alatti higiéniáról döntünk, hanem a leendő gyermekek egészségéről is. Ahhoz is hozzájárulhat a nem megfelelő higiéniai termékek használata, hogy állandó gyulladás, és ennek következtében akár meddőség alakuljon ki.
Ahhoz, hogy a női, menstruációs havi ciklusunk és szexuális életünk mérgező, kémiai-vegyi anyagok nélkül, kellemesen zajlódjon le, meg kell hozni több bölcs döntést. Kiválasztani azokat a női higiéniás termékeket, tisztálkodási eszközöket, fogamzásgátló módszereket, amelyek semminemű kárt nem okoznak, energikus konfortérzést biztosító, tiszták, ökologikus-biológiailag lebomló alapanyagokból készülnek.
Alternatív megoldás lehet az anionos betét, amely megbízható megoldás a tampon és a klórozott betétek bio-készítményekre történő helyettesítése.
Bio-betétet az interneten kis keresgélés után találtam, bio készítményeket is forgalmazó drogériákban kaphatóak. Bio tampont is találtam, nyilván van az a helyzet, amikor indokolt a tampon használata, ilyenkor ezt a megoldást javaslom.
Vannak, akik kedvelik a menstruációs kelyhet, mint alternatív megoldást.
Csodálatos támogatást jelent az arometerápia és a gemmoterápia, melyet többféle módon alkalmazhatunk a komfortos menzesz biztosítására. Vannak készítmények, amelyekkel a fájdalmat és a vérzés mennyiségét, időtartamát csökkenthetjük, és vannak olyanok, amelyekkel a komfortérzetet, az illatos, jó érzést, magabiztosságot növelhetjük. Az aromaterápia a kedélyünkre is jótékony hatással van, sokat javíthat a feszültségen, robbanékonyságon is.
Az egyik kedvenc készítmény az S.O.S. csepp, amely  amely több, menzesszelkapcsolatos problémára gyors és hatékony segítséget jelent. Összetevői: teafa-olaj, levendula-olaj és még egy kis titok... Az anionos betétre 1-2 cseppet teszünk, és így használjuk akár a mindennapokban, akár a menzesz idején. Fájdalmat, gyulladást, fertőzés csökkent, az anionos betéttel együtt csökkenti a menzeszt kísérő fájdalmas-kellemetlen tüneteket is.

Jó egészséget kívánok kívül-belül!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.